Візит науковців Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна до Ковалівки.

15 червня 2023 року представницька делегація відділу теорії і практики педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України в складі докторів педагогічних наук, професорів Лариси Петренко (завідувачка відділу), Олександра Лавріненка та Олександра Кучерявого відвідала Полтавщину.
Київські вчені привезли звернення від своєї наукової установи до Полтавської міської ради з проханням підтримати пам’ять про видатного полтавця, педагога і вченого зі світовим ім’ям та не дозволити знищувати його славетне ім’я на мапі міста Полтави. Як зазначили автори листа, особистість видатного українського педагога, який зумів могутністю своєї волі й таланту, світлом розуму і гуманістичною цілеспрямованістю дій вистояти проти сил тиску совєцької ідеології і політики, не має залишитися без захисту, бо зранені російською агресією, нелюдськими звірствами і знущаннями, відвертим геноцидом рашистів душі маленьких українців сьогодні потребують учителів, наставників, вихователів, зданих демонструвати високий рівень педагогічної майстерності.
Програма перебування київських науковців включала відвідування низки меморіальних місць. Вони оглянули територію першої керованої Макаренком виховної установи для неповнолітніх правопорушників в урочищі Триби та поклали квіти до пам’ятного знаку, встановленого тут у березні цього року за допомоги полтавського мецената Віктора Бажана.
Надзвичайно змістовним був візит до Полтавського ліцею імені А. С. Макаренка Полтавської обласної ради та музею-заповідника А. С. Макаренка в Ковалівці. Професори Андрій Ткаченко та Володимир Моргун познайомили гостей із архівними свідченнями істинного політичного обличчя Макаренка. За ініціативою киян було укладено меморандум про співпрацю між їхнім інститутом та ліцеєм, під час підписання якого директор закладу Валерій Шульга окреслив перспективи майбутнього співробітництва та подякував ученим за їхнє прагнення не дати російським агресорам привласнити всесвітню славу українського педагога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *